Για τα Μικρά Ζώα, Κουνέλια

Κουνέλια – Όχι απλά ένα κατοικίδιο

5 τρόποι για να δημιουργήσετε έναν καλύτερο δεσμό με το κατοικίδιό σας

Το να χτίσετε έναν καλύτερο δεσμό με το κατοικίδιό σας δεν χρειάζεται να είναι μια προηγμένη διαδικασία! Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πιο απλό από όσο νομίζετε. Αυτό το άρθρο καλύπτει 5 εύκολους τρόπους για να ενισχύσετε τον δεσμό που έχετε με το μικρό εξωτικό θηλαστικό σας.

  1. Προσφέρετε στο κατοικίδιό σας μια ποικιλία από φρέσκες, υγιεινές, κατάλληλες για το είδος τροφές. Τα μικρά θηλαστικά είναι ζώα με έντονο κίνητρο την τροφή! Προσφέρετε διαφορετικά είδη κατάλληλων λαχανικών ή λαχανικών στο κατοικίδιο ζώο σας για να μάθετε ποιο φαίνεται να είναι το αγαπημένο του.Ενώ οι λιχουδιές όπως τα φρούτα πρέπει να τρέφονται με μέτρο, τα λαχανικά που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορούν να ταΐζουμε στα μικρά μας μερικές φορές την εβδομάδα με ασφάλεια. Αυτό σας δίνει επιπλέον ευκαιρίες να αλληλεπιδράσετε με το κατοικίδιό σας με θετικούς, ουσιαστικούς τρόπους.
  2. Πάρτε αγκαλιά το κατοικίδιό σας κάθε μέρα. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια, αλλά από τη στιγμή που ένα μικρό θηλαστικό συνηθίσει να το χειρίζονται, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να το σκάσουν όταν επιχειρήσετε να το σηκώσετε. Όχι μόνο είναι μια υπέροχη ευκολία για εσάς, αλλά σημαίνει επίσης ότι δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακόμα καλύτερα, όταν τα σηκώσετε, αφήστε τα να περάσουν λίγο χρόνο στον καναπέ μαζί σας! Είτε κάθονται στην αγκαλιά σας είτε κάθονται με ασφάλεια δίπλα σας, η ώρα του καναπέ είναι μια άμεση μορφή δέσιμου.
  1. Δεθείτε με το κατοικίδιό σας στο παρκοκρέβατό τους. Μπορεί να είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε να περάσετε χρόνο με το κατοικίδιό σας! Η εγκατάσταση ενός παρκοκρέβατου που είναι προσαρτημένο στο περίβλημά τους επιτρέπει στο κατοικίδιο ζώο σας να εξερευνήσει ενώ έχει την ασφάλεια του σπιτιού κοντά. Ακόμα καλύτερα? Μπορείτε να καθίσετε στο παρκοκρέβατο ενώ το κατοικίδιό σας εξερευνά! Πολλά μικρά θηλαστικά (ειδικά τα ινδικά χοιρίδια) λατρεύουν να περπατούν περιμετρικά. Όταν το κατοικίδιο ζώο σας περπατά γύρω σας καθώς κάθεστε στη μέση του παρκοκρέβατός του, συνηθίζει περισσότερο το ιδιαίτερο άρωμά σας. Η επιλογή μιας κατάλληλης δραστηριότητας ενώ το κάνετε αυτό (όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης ή η ανάγνωση ενός βιβλίου) διευκολύνει να περάσετε χρόνο με το κατοικίδιό σας με τους δικούς τους όρους, καθώς μπορούν να σας πλησιάσουν όποτε θέλουν σε αυτό το σενάριο. Λάβετε υπόψη ότι τα μικρά θηλαστικά λατρεύουν να μασούν τα πάντα και τα πάντα. Βεβαιωθείτε ότι τα κορδόνια, τα χαρτιά και άλλα υλικά που δεν θέλετε να μασήσει και να καταναλώσει το κατοικίδιο ζώο σας είναι μακριά από τα χέρια τους.
  1. Διδάξτε στα κατοικίδια σας βασικά κόλπα ή παίξτε διασκεδαστικά παιχνίδια. Επειδή τα μικρά ζώα έχουν τόσο κίνητρο για φαγητό, μπορούν επίσης να μάθουν γρήγορα βασικά κόλπα! Τα απλά κόλπα μπορεί να περιλαμβάνουν το περπάτημα σε κύκλο, το ανέβασμα στο χέρι σας ή το να σηκώνεστε στα πίσω πόδια τους. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας κατέχει αυτά τα κόλπα, μπορείτε να δοκιμάσετε πιο προηγμένα κόλπα, όπως αυτά που εμφανίζονται στο Ace’s Amazing Tricks. Εάν το κατοικίδιό σας μπορεί να απολαμβάνει παιχνίδια, έχουμε επίσης πολλές προτάσεις για απλά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με το κατοικίδιό σας.
  1. Να θυμάστε πάντα ότι η συνέπεια είναι το κλειδί. Η οικοδόμηση ενός καλύτερου δεσμού με το κατοικίδιο ζώο σας απαιτεί συνεπείς αλληλεπιδράσεις με την πάροδο του χρόνου. Οι ασυνεπείς αλληλεπιδράσεις προκαλούν σύγχυση για τους μικρούς μας φίλους και αυτή η σύγχυση μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε έλλειψη εμπιστοσύνης. Όταν αλληλεπιδράτε με το κατοικίδιο ζώο σας, είναι καλύτερο να μην το εξαπατήσετε ή να το εξαπατήσετε (προσποιούμενοι ότι προσφέρετε φαγητό και αντ’ αυτού του δίνετε ένα φάρμακο με πικρή γεύση, για παράδειγμα). Αντίθετα, η ειλικρινής αλληλεπίδραση με το κατοικίδιο ζώο σας σε αυτό το σενάριο θα ήταν να το σηκώσετε, να του δώσετε το φάρμακο και στη συνέχεια να του προσφέρετε μια λιχουδιά ως ανταμοιβή. Όταν το κατοικίδιο ζώο σας γνωρίζει τι μπορεί να περιμένει από εσάς, θα σας εμπιστευτεί περισσότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *